Shakar haqida qiziqarli ma'lumotlar

Главные вкладки

1. Iste’mol qilingan shakarning organizmda ishlatilmagani yog‘ga aylanib, yig‘ilib boradi.

2. Shakar hujayra nafas tizimini ishdan chiqaradigan toksik modda hisoblanadi.

3. Tozalangan shakarda foydali tabiiy minerallar yetishmaydi, ortiqcha kaloriyadan boshqa narsa emas.

4. Ko‘p miqdorda shakar iste’moli organizm disbalansiga olib keladi.

5. Organizm qonni himoya qilish uchun suyaklar va tishlardan kalsiyni yuvib chiqadi.

6. Har kuni shakar iste’mol qilish jigar, buyrak, yurak atrofida yog‘ to‘planishiga olib keladi. Ortiqcha yog‘ qorin va sonda yig‘iladi.

7. Shakar iste’molidan 10 daqiqadan so‘ng immun tizimida pasayish kuzatiladi.

8. Organizmning infeksiyalar bilan kurashi pasayadi.

9. Shakar adrenalin gormonining oshishiga olib keladi. Shuning uchun shakar ko‘p iste’mol qiladigan bolalarda giperaktivlik kuzatiladi.

10. Tozalangan shakarni ko‘p iste’mol qilish oshqozon osti bezining zo‘riqishiga olib keladi. Qandli diabetga moyillikni oshiradi.

11. Shakar kandida mikroblarining o‘sishiga qulay sharoit yaratadi.

12. Surunkali charchash, bezovtalik va jahldorlik oshadi.

13. Yurak xastaliklariga moyillik ortadi.

14. Saraton hujayralari ham shakarni yaxshi ko‘radi.

15. Shakarxo‘rlarda kollagen tuzilishi o‘zgarishi sababli terining erta qarishi kuzatiladi.

 

Manba: u24.uz/

На русском языке:

1. Сахар был открыт в Индии более 2 000 лет назад.

2. Сахар производится из сахарной свеклы или тростникового сахара.

3. Сахар содержит только углеводы и не имеет питательной ценности.

4. Сахар может быть использован не только в пище, но и в косметике, медицине и промышленности.

5. Сахар может повышать уровень счастья и энергии благодаря выделению серотонина в организме.

6. Первые коммерческие поставки сахара были отправлены из Индии в Персию в VII веке.

7. В США существует Национальный день сахара, который отмечается 14 июля.

8. Сахар может быть заменен натуральными сладкими продуктами, такими как фрукты, мед и кленовый сироп.

9. Избыточное потребление сахара может привести к ожирению, диабету и другим заболеваниям.

10. Сахар является одним из наиболее используемых ингредиентов в пищевой промышленности, и его можно найти в большинстве обработанных продуктов.